MENU CLOSE

OUR STORY

© Jaap Vork
ACHTERGROND

Waarom bezitten we zoveel? Waarom gaan producten nooit lang mee? En waarom worden producten niet meer ‘om de hoek’ geproduceerd?

Al lange tijd loopt Niels Bruning met deze vragen. De wegwerpcultuur staat haaks op de overtuiging die Niels heeft. Niels gelooft niet in het altijd maar willen hebben van de nieuwste spullen. Een product moet degelijk, van toegevoegde waarde en een lust voor het oog zijn.

Ook is Niels overtuigd dat je samen meer bereikt dan alleen. Door samen te werken leer je van elkaar, krijg je nieuwe inzichten en blijf je innoveren.

CRAFT 50 FIFTY

Met deze kijk op de maatschappij is Craft 50 Fifty ontstaan. Craft 50 Fifty produceert unieke en handgemaakte producten, ontworpen en gemaakt in Amsterdam. Producten die zorgvuldig en met liefde vervaardigd zijn, een leven lang meegaan en dagelijks goed van pas komen.

Ook staat Craft 50 Fifty voor openheid en transparantie. Bij ons zie je met wie we samenwerken en welke materialen we gebruiken.

 

Craft 50 Fifty heeft twee collecties:

 

FIFTY/ FIFTY COLLECTION

Om over- productie en consumptie te voorkomen, wordt in deze collectie van elk product 50 stuks vervaardigd.

De producten uit de Fifty / Fifty Collection zijn altijd met een andere craftsman (FIFTY) ontwikkeld. Door het bundelen van krachten en talenten bouwen we samen aan een product dat vervaardigd is door de beste handen.

 

DURABLE COLLECTION

De Durable Collection is kwalitatief net zo hoogwaardig als de Fifty / Fifty Collection, maar dan met een oneindige oplage. Een collectie die staat voor ambacht, design en duurzaamheid.

© Craft 50 Fifty 2020